2014. július 16., szerda

Tejfölös-bolognais pizza

Egy pofonegyszerű pizza receptet osztok meg most veletek! Azon kívül, hogy -szerintem- nagyon egyszerűen elkészíthető, isteni finom is! 

Hozzávalók a tésztához:

0,5 kg liszt
Fél élesztő
2 dl langyos víz
2 teáskanál só
1 dl étolaj 
1 teáskanál cukor 

Hozzávalók a feltéthez:

0,5 kg darálthús
Étolaj
Tejföl
Morzsolt oregánó
Bolognai alappor 
Víz 
Sajt

Elkésztése:


1. A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót. Közepébe mélyedést készítünk. Ebbe a mélyedésbe öntünk 1 dl langyos vizet, beleszórjuk a cukrot, majd beletördeljük az élesztőt.


2. Meleg helyre tesszük, és megvárjuk míg felfut az élesztő.


3. Hozzá öntjük a maradék 1 dl langyos vizet. Kézzel vagy a robotgép dagasztó fejével átkeverjük annyira, hogy a liszt teljesen elkeveredjen a folyadékkal, ez legfeljebb néhány perc.


4. Ezután összedolgozzuk az olajjal is.

                         
                                     5. Meleg helyen, letakarva kelesztjük legalább 1 órát. 



6. A bolognai feltéthez a darálthúst kevés olajon megpirítjuk, majd az alapport 2 dl vízzel simára keverjük, és hozzáadjuk a darálthúshoz. Addig főzzük míg besűrűsödik. Én pluszban oregánóval szoktam ízesíteni. 


7. Miután a pizzatészta megkelt, két részre osztjuk. 1-1 nagy lappá nyújtjuk. 


8. Sütőpapírral ellátott tepsire helyezzük az egyik pizzalapunkat. Megkenjük tejföllel.


9. A fele bolognainkat eloszlatjuk a tejfölös pizzalapon.


10. Megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton, kb 25-30 perc alatt megsütjük.


11. Már szeletelhető is! :)


Jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése