2014. augusztus 1., péntek

Gyümölcsleves - ahogy én készítem

Bár most még nem úgy tűnik, de hamarosan itt a kánikula, és olyankor nincs is jobb egy tányér hűsítő gyümölcslevesnél. 
Hozzávalók:

1 konzerv hámozott őszibarack+leve
1 üveg meggybefőtt +leve
0,5 l víz
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor 
Őrölt fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor 

Elkészítése:

A barackot apró kockákra összevágjuk, és a meggyel együtt egy nagyobb lábasba tesszük. Ráöntjük a levüket+ a vizet és felforraljuk. A pudingport, cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjt a tejjel simára keverjük, majd a felforrt levesből egy merőkanálnyit hozzáadunk, kikeverjük és hozzáöntjük a leveshez. Nagyon finom, krémes állagú lesz. Hagyjuk kihűlni, ezután hűtőbe tesszük 1 órára és már fogyasztható is! :) 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése