2014. július 4., péntek

Mojito házilag

Megjött a jó idő, itt a nyári hőség, nincs is jobb szomjoltó ilyenkor egy jó hideg - legyen az alkoholos vagy alkoholmentes - Mojitonál! :) Garantált a siker! Múlt hétvégén készítettem először párom szüleinél, bár akkor csak a sima hétköznapi citrommal, mert csak az volt éppen náluk! De úgy is nagyon nagyon ízlett mindenkinek! 



A Mojito koktél Magyarországon talán a legkedveltebb koktél, melyet tehát otthon is könnyen elkészíthetünk egy parti alkalmával barátainknak, vagy csak úgy apropó nélkül! :) 


Hozzávalók 1,5 literhez:



1,5 l szénsavas ásványvíz
4-5 db lime
kb. 10-15 db mentalevél
Barnacukor
Zúzott jég

Cukorsziruphoz:
25 dkg kristálycukor
2,5 dl víz

Elkészítése:



1. Amennyiben nincs cukorszirupunk itthon, nagyon egyszerűen elkészíthetjük! Ehhez 2,5 dl hideg vizet forraljunk fel.


2. Amikor felforrt a víz, vegyük takarékra a lángot, és adjuk hozzá a 25 dkg kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik benne. 
Hagyjuk teljesen kihűlni, és tulajdonképpen már kész is vagyunk vele. 


3. Az alaposan megmosott lime-ot cikkelyekre vágjuk.


4. Fogunk egy mérőpoharat, és belenyomkodjuk a lime-ok levét, majd a lime-ot is beledobjuk, ehhez hozzáadjuk a mentaleveleket, és egy fakanál segítségével összetörjük a rostokat a mérőpohárban, hogy felszabaduljanak az aromaanyagok. 


5. Felöntjük ásványvízzel és ezután lehet poharakba kimérni. Ízlés szerint adhatunk hozzá barnacukrot, és cukorszirupot.  Ne sajnáljuk belőle a zúzott jeget sem! Aki pedig nem vonja meg magától az alkoholt, az  felturbózhatja fehér rummal! 

Egészségetekre!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése