2014. augusztus 8., péntek

Tiramisu

Tegnap kora este készítettem Tiramisut. Elméletileg jót tenne neki, ha egy éjszakát állna a hűtőben, de mondanom sem kell, hogy nem bírtuk kivárni kóstolás nélkül. :) Nagyon nagyon finom és krémes! Próbáljátok ki!

Hozzávalók:

500 g mascarpone
6 tojás 
6 evőkanál cukor
4 dl erős feketekávé
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
3 evőkanál rum 
kakaópor

Elkészítés:

1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk. 

2. Elektromos habverővel habosra keverjük.

3. Hozzáadjuk a hideg mascarpone-t és elektromos habverővel kemény, habos krémmé keverjük.

4. Hozzáadunk kb. 3 evőkanál főzött kávét. Elkeverjük. 

5. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez.

6. A kávét tejjel, rummal és 1 evőkanál cukorral összekeverem. A babapiskótákat belemártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy tál alját kirakjuk vele.

7. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük. 

8. Erre újból áztatott babapiskótákat teszünk, majd ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerüljön. 

9. A tetejét meghintjük kakaóporral. A kész tiramisut 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.


Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése