Hozzávalók:
500 g mascarpone
6 tojás
6 evőkanál cukor
4 dl erős feketekávé
2 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag babapiskóta
3 evőkanál rum
kakaópor
Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához 4 evőkanál cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk.
2. Elektromos habverővel habosra keverjük.
3. Hozzáadjuk a hideg mascarpone-t és elektromos habverővel kemény, habos krémmé keverjük.
4. Hozzáadunk kb. 3 evőkanál főzött kávét. Elkeverjük.
5. A tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez.
6. A kávét tejjel, rummal és 1 evőkanál cukorral összekeverem. A babapiskótákat belemártjuk (a piskóta minőségétől függően néhány másodpercre, a lényeg, hogy ne ázzon el teljesen) és egy tál alját kirakjuk vele.
7. Ezután a piskótára egy réteg mascarpone krémet teszünk, és kakaóporral meghintjük.
8. Erre újból áztatott babapiskótákat teszünk, majd ezt addig folytatjuk, amíg az alapanyag engedi úgy, hogy a tetejére krém kerüljön.
9. A tetejét meghintjük kakaóporral. A kész tiramisut 2-3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése