A választásom ma a rácsos linzer diós változatára esett, amit a munkahelyemen kóstoltam először, és azonnal megszereztem a receptjét! :) Nagyon finom!
Hozzávalók:
30 dkg margarin
30 dkg margarin
30 dkg darált dió
30 dkg liszt
30 dkg kristálycukor
1 tojás
Baracklekvár
Elkészítése:
1. A margarint megolvasztjuk. Hozzáadjuk a tojást és robotgéppel habosra keverjük.
Hozzáadjuk a cukrot, és tovább keverjük a robotgéppel kb 3-4 percig. Ezután
hozzáadjuk a darált diót és lisztet, majd egy fakanál segítségével sima, ragacsos masszává
keverjük.
2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A massza nagy részét
belenyomkodjuk a tepsibe (nem nyújtható, mert ragacsos).
Baracklekvárral megkenjük a tetejét.
3. A maradék tésztánkhoz annyi lisztet adunk, hogy rudakat
tudjunk sodorni a sütemény tetejére. Ez lesz a rács. Előmelegített
sütőben kb. 35-40 perc alatt közepes fokozaton megsütjük.
Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves Olvasómnak!
Ettem már ilyet, csak receptem nem volt hozzá (eddig!) Ez az én előkarácsonyi ajándékom :)
VálaszTörlésKöszönöm szépen! :)
Kedves Krisztina!
TörlésNagyon örülök, hogy örömet okoztam a recepttel! :) Jó sütögetést kívánok! :)
Szeretettel:
Lilla