Sziasztok! Már több, mint 2 hete nem jelentkeztem recepttel. Szeptember 1-el elkezdődött az iskola, és így az én munkám is folytatódott, ugyanis egy iskolában dolgozom, immáron 2. éve.
Így sajnos a blogomat kissé elhanyagoltam, mert mikor hazaérek, akkor nem sűrűn ülök le a gép elé. Valamit főzni kell az uramnak. :) Na meg sütni, mert édesszájú. Most viszont ezeket már tegnap elvégeztem, így most ölembe vettem a laptopot és megosztom veletek a tegnapi süteményünk receptjét.
Hozzávalók a tésztához:
6 tojás
6 tojás
6 evőkanál darált dió
6 evőkanál víz
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
6 dl tej
6 evőkanál búzadara
10 dkg darált dió
20 dkg ráma
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg porcukor
1. A tojásokat kettéválasztjuk.
2. A fehérjét kemény habbá felverjük.
3. A fehérjéhez egyesével hozzáadjuk a sárgákat, közben robotgéppel folyamatosan keverjük lassú fokozaton.
4. Részletekben hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és
óvatosan összekeverjük, vigyázva, nehogy összetörjük a habot.
5. Ezután hozzáadjuk a darált diót.
6. Ezzel is óvatosan összekeverjük.
7. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, és előmelegített sütőben közepes fokozaton
tűpróbáig sütjük.
8. Hagyjuk teljesen kihűlni. Addig elkészítjük a krémet.
9. A tejből és a grízből sűrű tejbegrízt készítünk. Hagyjuk kihűlni.
10. A vajat a porcukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót.
11. Ha a gríz teljesen kihűlt, összekeverjük robotgép segítségével a cukros, diós vajjal.
12. Megkenjük 1-1,5 cm vastagon vele a kihűlt piskótánkat.
13. Tetejét dióval megszórjuk.
Az elkészült süteményhez jó étvágyat kívánok!
Gyerünk még kérek recepteket
VálaszTörlés