2014. július 20., vasárnap

Keksz-szalámi

Ha ebben a nyári melegben nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, de mégis úgy nassolnánk valamit, akkor tökéletes választás a következő desszert. 


Hozzávalók:

1 kg háztartási keksz
1 cs. ostyalap
5 dl tej
50 dkg cukor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg margarin
rumaroma ízlés szerint 

Elkészítés:

1. A fele kekszet ledarálom, a másik felét összetördelem.


2. A tejet összekeverem a rumaromával, hozzáadom a cukrot és felteszem főni, majd beleteszem a kakaóport és simára keverem.


3. Félrehúzom, és beleteszem a margarint. Addig keverem míg teljesen elolvad benne.


4. Ezután hozzákeverem a darált kekszet.


5. Majd hozzáadom a darabos kekszet. Ezzel is összekeverem.


6. Egy nedves konyharuhára teszem az ostyalapot, és még forrón ráhalmozok a kekszes masszánkból. Hagyom pár percig, hogy az ostyalap magába szívjon egy kis nedvességet és megpuhuljon.



7. Szorosan feltekerem, majd folpackba csomagolva hagyom kihülni. Ezután hűtőbe teszem 1-2 órára, hogy összeérjen. Nekem ebből a mennyiségből 4 rúd jött ki.


8. 1-2 óra múlva 1 cm-es darabokra szeletelem. 



Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése