2014. augusztus 26., kedd

Vajban sült hal, franciasalátával

Bevallom, már jó pár hónapja pihenget egy kilónyi Pangasius filé a fagyasztónkban... Olyan nehezen veszem rá magam, hogy halat készítsek, talán azért is, mert anyukám sem erőltette otthon nálunk a halételeket. Így aztán nem is "ragadt" rám sok minden a halételek elkészítésével kapcsolatban, párom viszont szereti! Nem egy bonyolult művelet, gyorsan elkészül, mert a halnak nem kell sok sütési idő. Így aztán ma ez volt nálunk az ebéd. Illetve ez lesz, amikor párom hazaér a munkából. :) 

                                                                 
Hozzávalók:

2 szelet Pangasius halfilé 
Fűszerkeverék halételekhez (én jelen esetben itthon készített fűszerkeverékkel fűszereztem)
1 citrom
6 dkg vaj 

Elkészítése:

                                                           
1. Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat.

2. A halszeletek mindkét oldalát fűszerezzük.

3. Beletesszük a halszeleteket a forró vajba és mindkét oldalukat 5-5 percig sütjük (közepes lángon) fedő alatt.

4. Amikor már kapott egy kis színt, levesszük a fedőt és további 1-2 percig sütjük. 

5. Ezután meglocsoljuk a tetejüket citromlével. 

6. Franciasalátával tálaltam! Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése