Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
2 tojás
3 dl tej
12 dkg vaj
1. A két tojást robotgéppel habosra verjük. Nem kell szétválasztani.
2. A lisztet a kakaóporral és 10 dkg cukorral összekeverjük.
3. Apránként hozzászórjuk a habosra felvert tojáshoz, és simára keverjük.
4. Kevés tejjel könnyebben keverhetővé tehetjük.
5. A maradék tejjel felöntjük, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett főzni kezdjük.
6. Ha krémesre főtt, hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
8. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral kikevert vajat és robotgéppel összekeverjük. Ezután már tölthetjük is meg a tortalapokat.
Én egy 26 cm átmérőjű tortát sütöttem hozzá, a krémből pedig dupla adagot készítettem. Így kívülről is azzal vontam be a tortát. Az eredeti recepthez képest annyiban változtattam, hogy nem barnacukorral készítettem, hanem kristálycukorral, és fele mennyiség porcukor volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése