2014. július 22., kedd

Nem tudod abbahagyni csirke

Ahogy a recept címe is elárulja, ezt a változatát a csirkés ételeknek -ha elkezded enni- tényleg nem fogod tudni abbahagyni. Ez nem vicc! Olyan ízvilága van, hogy azt nem lehet megfogalmazni. Egyébként is imádok mindent, ami tejfölös vagy tejszínes, de ez mindent visz!! :) Próbáljátok ki, nem fogjátok megbánni, ezt garantálhatom! 


Hozzávalók:

70 dkg csirkemell v. 6 db cs.comb (alsó-felső)
7 púpozott e.k. liszt
1 csapott e.k. só
1 tk. fűszerpaprika
1 kk. majoranna
1 kk őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg sajt
1 nagy pohár tejföl 
Olaj
1 ek. vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítése:


1. Először a lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és 2 gerezd zúzott fokhagymával. A csirkemellet szeletekre vágjuk majd egyenként megforgatjuk ebben a fűszeres lisztben.


2. A fűszeres lisztben megforgatott csirkemellek mindkét oldalát kevés olajon kicsit elősütjük.


3. Egy nagyobb tűzálló tálat/tepsit/jénait kivajazunk, és belefektetjük a husikat. 


4. A megtisztított vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a csirkemellre.


5. A maradék fűszeres lisztkeveréket rászórjuk a csirkemellre, majd 10 dkg sajtot reszelünk rá. 


6. A tejfölt 4 evőkanál olajjal és 2 gerezd lereszelt fokhagymával összekeverünk, majd egyenletesen eloszlatjuk a sajt tetején. 


7. Erre ráreszeljük a maradék 10 dkg sajtunkat. 


8. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben, közepes fokozatra állítva 50 percig sütjük, majd levesszük róla az alufóliát és további 10-15 percig sütjük, amíg rápirul a sajt.


Köretként sült burgonyát vagy párolt rizst ajánlok!
Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése