2014. június 25., szerda

Kapros-tejszínes csirkemell

Szép napot mindenkinek!
Jövök az első recepttel! :) A mai napon kapros tejszínes csirkemellet készítek. 

Hozzávalók:
60 dkg csirkemell filé
2,5-3 dl főzőtejszín
kapor
olaj
só, bors
liszt
fokhagyma

Kezdjük azzal, hogy alaposan megmossuk a csirkemell filét, ugyanakkor amennyiben nem szárított kaprot használunk, akkor a friss kaprot is feltétlenül mossuk át, hogy az esetleges vegyszereket és más egyéb szennyeződéseket eltávolítsuk. 
Ezután a csirkemellet vékony csíkokra (tokányokra) vágjuk, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, rádobjuk a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Kevés liszttel megszórjuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel. Ezt követően hozzáadjuk az ízlés szerinti kaprot, és fokhagymát.
5-10 percig még főzzük, addig süthetünk hozzá hasábburgonyát, vagy párolhatunk rizst, főzhetünk orsó vagy penne tésztát, bármelyik kitűnő köret hozzá. :)
Én a mai napon hasábburgonyával társítom. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése