Hozzávalók 2 személyre:
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál zsír vagy kb. 1,5 dl olaj
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál sűrített paradicsom
1 teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt bors
1-2 teáskanál só ízlés szerint
Burgonya mennyisége tetszés szerint
Elkészítése:
1. A vöröshagymát és fokhagymát felaprítjuk és forró zsiradékon üvegesre pirítjuk.
2. A csülköt alaposan megtisztítjuk.
3. Kockákra feldaraboljuk.
4. Rátesszük a hagymára, és fehéredésig sütjük.
5. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk.
6. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, őrölt köményt.
7. Elkeverjük.
8. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
9. Rázárjuk a kukta fedőt, és kb. 1-1,5 órán keresztül, kis lángon főzzük.
10. Ha letelt az 1 óra, levesszük a fedőt, megbizonyosodunk róla, hogy megfőtt a csülök.
11. Feldaraboljuk a burgonyát, és hozzáadjuk a csülökpörkölthöz. Kevés vizet adunk hozzá.
Visszatesszük a fedőt, és még kb. 10-15 percig főzzük.
Visszatesszük a fedőt, és még kb. 10-15 percig főzzük.
Az elkészült ételhez jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése