2014. június 30., hétfő

Babapiskótás mézes krémes

A mai napra is sütemény recepttel készültem Nektek! Nem a leggyorsabb és legegyszerűbb, de érdemes elkészíteni, íme tehát a Babapiskótás mézes krémes. 

Hozzávalók:

Mézes lapok:
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál méz
2 db tojás
20 dkg porcukor
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 kávéskanál szódabikarbóna
40 dkg finomliszt 

Krém:
3 tasak vaníliás pudingpor 
1 liter tej
25 dkg vaj (vagy margarin)
4 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor

Rétegezéshez:
20 dkg babapiskóta
2 dl tej
1 evőkanál rum
1 evőkanál rumaroma 

Máz:
20 dkg porcukor
2 dkg cukrozatlan kakaópor
dió nagyságú vaj
3 evőkanál forró víz 

                                          Elkészítés menete:

             

1. Egy tálban a kakaóport, mézet, tojásokat, porcukrot, vajat és szódabikarbónát gőz felett 5 percig keverjük. 
            

2. A tűzről levett masszához hozzáadjuk a lisztet.
           

3. Összegyúrjuk. Annyi lisztet adhatunk hozzá pluszban, hogy könnyen gyúrható legyen (ne ragadjon a kezünkhöz).
           

            4. Kettéosztjuk.
             

5. Kb. 35x35 cm nagyságúra nyújtjuk. Villával megszurkáljuk, és egy sütőpapírral ellátott tepsi hátlapján 180 fokon pár perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki!!
            

6. A krémhez a pudingport és 2 csomag vaníliás cukrot először kevés tejben simára keverjük.
            

7. Ezután felöntjük a maradék tejjel, és sűrű krémmé főzzük.
            

            8. Hagyjuk teljesen kihűlni!!
           

9. Amíg a puding hűl, addig elkészíthetjük hozzá a vajkrémet. A margarint/vajat, porcukrot és a 2 csomag vaníliás cukrot egy tálba tesszük. 
           

10. Habosra keverjük.
            

11. Hozzáadjuk a kihűlt vaníliás pudinghoz, és krémesre keverjük.
             

12. A krém felét rákenjük az egyik mézes lapunkra, majd a rumos tejbe áztatott babapiskótákkal lefedjük. 
             

          13. Erre óvatosan rákenjük a krém másik felét.

             

14. A másik mézeslappal lefedjük, óvatosan rányomkodjuk.
Folpackal körbetekerjük, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. 
             

15. Másnap reggel elkészítjük rá a csokimázat. A csokimáz összetevőit egy kis lábosba tesszük, és kis lángon összemelegítjük. Még forrón a süteményünk tetejére csurgatjuk, és egyenletesen eloszlatjuk rajta. 
Ezután már szeletelhetjük! :)

           Jó étvágyat hozzá! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése